Начин на приготвяне
Обелете тиквата (може и с кората), изчистете от сърцевина и нарежете на кубчета.
Измийте лютата чушка, разрежете наполовина. Нарежете на ситно. Обелете чесъна и пресовайте с преса за чесън.
Разтворете къри пастата в приблизително 250 мл вода. Обелете лука и го нарежете н фини кубчета.
Загрейте олиото в тенджера. Задушете лука, докато стане прозрачен. Добавете тиквата, лютото чушле и чесъна и запържете за около 5 минути. Добавете лещата, доматите, бульона и кърито.
Покрийте и оставете да къкри около 20 минути, като междувременно готвите ориза в подсолена вода според инструкциите на пакетчето.
Разбъркайте кокосовото мляко в кърито и подправете със сол и черен пипер.
Измийте кориандъра и откъснете листата от стъблата.
Сервирайте веган къри с леща и тиква с ориз в чинии и поръсете с кориандър.