Начин на приготвяне
Предварително сварете кестените за 20 минути момента на завиране на водата.
Щом времето мине, изключете котлона, но оставете съда затворен за още 30 мин.
След това ги прецедете и обелете. Не е нужно да се стараете да се обели цялата ядки, така или иначе след това ги начупете на парчета. Отделете ги в купа.
Яйцата заедно със захарта разбийте на пяна. Към тях добавете и прясното мляко.
В тавичката за сладкиша с кестени намажете с половината от маслото. Отгоре подредете половения пакет юфка.
Следва ред добавете натрошените кестени и отново юфка.
На финала наредете и останалото масло нарязано на парчета.
Залейте сладкиша с яйчената смес.
Сложете есенния сладкиш с кестени във фурната и изпечете до златисто на 160 градуса.
Ориентировъчно за около половин час.