Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пюрета»Печено пюре с тиква и чедър

Печено пюре с тиква и чедър

Печено пюре с тиква и чедър
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Топло пюре от тиква, което ви дава възможност да експериментирате, добавяйки други есенни зеленчуци"

Необходими Продукти

  • тиква - 100 г обелена
  • картофи - 3 бр.
  • целина - 1/3 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • лук - 1 малка глава
  • куркума - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • масло - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • вода - 1 литър
  • чедър - 6 филийки топено сирене
  • черен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, целината и пащърнака. Сипваме ги в тенджера.

Добавяме нарязаната тиква. Добавяме и лука, нарязан на едро.

Кипваме и варим до омекване на продуктите. Отцеждаме и пасираме до гладко пюре.

Посоляваме, добавяме куркумата, кърито и заквасената сметана. Разбъркваме много добре до хомогенизиране.

Намазваме тефлонова форма с маслото и изсипваме в нея пюрето. Отгоре подреждаме топеното сирене чедър.

Печем на 250 градуса 10 минути, колкото да се разтопи сиренето.

Сервираме готовото запечено пюре топло, поръсено с малко черен пипер.

Към печеното пюре с тиква и чедър може да добавим пресни есенни зеленчуци като сладки червени чушки или др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: