Пиле по хайдушки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пиле по хайдушки
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Чудна рецепта за пиле по хайдушки - и за обяд става, и за вечеря става, когато и да му обърнете внимание, все ще ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 1 голяма глава лук
  • моркови - 2 големи бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • гъби - 300 г
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука, чесъна, моркова чушките на средно едри парчета.

Загрейте малко мазнина в тенджера и задушените в нея подготвените зеленчуци.

Щом омекнат, добавете гъбите. Добавете също и пилешкото месо (предварително разфасовано на порции).

Налейте една чаша вода (може и две чаши, така ще има чорбица за топене) и една чаша домати от консерва.

Подправете с изброените подправки и затворете с капак тенджерата с пилешката яхния.

Оставете пиле по хайдушки на слаб огън да се готви около 1:45-2 час.

Времето зависи от това кога ще е готово месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: