Котлети от нахут и моркови

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Котлети от нахут и моркови
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Желаем страхотен апетит с котлетите от нахут и моркови, пожелайте и вие на всички, които ще ги хапват"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г консервиран
  • овесени ядки - 2 с.л. фини
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус млян
  • брашно - 2 с л.
  • растително масло - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете течността от консервата нахут, прекарайте зърната с обелен и нарязан лук и моркови през месомелачка.

Накиснете овесените ядки за около 20 мин.

Добавете яйце, овесените ядки, сол, черен пипер, чесън към каймата и разбъркайте всичко до гладка смес.

Добавяйте брашно по една супена лъжица, докато каймата за зеленчуковите котлети стане плътна. Но не прекалявайте.

Оформете нахутените кюфтенца.

Запържете котлетите от нахут и моркови в тиган в загрято растително масло от двете страни до златисто кафяво.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: