Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Чуден сръбски качамак

Чуден сръбски качамак

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Чуден сръбски качамак
Снимка: Аника Войт
1 / 3
07/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Имам момент, в които на човек му се хапва нещо лесно, простичко и вкусно - това е моментът за сръбски качамак"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. и 1/2
  • сол - на вкус
  • краве масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сирене - 2 с.л. натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата с малко сол на котлона да кипне. Изберете най-добре тенджера, тъй като ястието ще пръска и с тиган няма да ви е много удобно.

Щом това стане, изсипете в нея царевичното брашно. Започнете да бъркате с дървена лъжица, като ако усетите, че сместа започва да загаря, намалете силата на котлона. С движенията с лъжицата трябва да опитвате да дупчите бучките от царевичното брашно.

Щом добре сте разбъркали сместа до получаване на гладка гъста царевична каша, отделете съда от котлона и сервирайте в две чини по равно.

В друг съд загрейте маслото. Щом достигнете температура близо до пържене, изсипете в него и червения пипер. Разбъркайте добре и със сместа залейте приготвения качамак.

Отгоре сложете и натрошеното сирене.

Чуденият сръбски качамак може да сервирате както топъл, така и изтинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Теодора, ще ми обясните ли защо се заяждате с моите рецепти?
За да трупат точки с коментари, трудно ще стане?!
Мислите се, че много знаете и разбирате?! Едва ли.
Има редактори, които преценят коя рецепта да бъде одобрена.
13.11.2020 15:18
1
1
Покажи всички подкоментари
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Това си е чист румънски качамак или както му викаме ние- мамалига. Не виждам нищо среъбско в него, освен името
13.11.2020 15:00
5