Начин на приготвяне
Разтваря се маята в 150 мл топла вода и две лъжици захар.
Брашното се пресява и се добавя 1 лъжица сол.
Оформя се кладенче и в средата сипваме олио, оцет, жълтъка на яйцето, маята и останалото количество топла вода.
Омесва се меко и нелепнещо тесто.
Тестото се разделя на три по-малки топки. Всяка топка се намазва с олио и с ръце се издърпва, докато се получи тънка прозираща кора.
Поръсва се първата кора със сирене върху нея се слага втората кора пак сирене и отгоре третата кора.
Навиват се корите на руло и се реже на 12 равни парчета.
Парчетата се подреждат в тава върху хартия за печене и се оставят на топло за два три часа.
Когато питката запълни тавата, се слага да се пече на 180 градуса без вентилатор за около 45 -50 мин.
Готовата празнична питка за имен ден се поръсва с малко вода и се завива с кърпа за десетина минути.