Празнична питка за имен ден

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
147
644
323
230
3
08/11/2020
"Всеки имен ден трябва да бъде посрещнат с такава празнична пита - затова ви даваме и рецептата за нея"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 387
  • Преглеждания за месеца416
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваря се маята в 150 мл топла вода и две лъжици захар.

Брашното се пресява и се добавя 1 лъжица сол.

Оформя се кладенче и в средата сипваме олио, оцет, жълтъка на яйцето, маята и останалото количество топла вода.

Омесва се меко и нелепнещо тесто.

Тестото се разделя на три по-малки топки. Всяка топка се намазва с олио и с ръце се издърпва, докато се получи тънка прозираща кора.

Поръсва се първата кора със сирене върху нея се слага втората кора пак сирене и отгоре третата кора.

Навиват се корите на руло и се реже на 12 равни парчета.

Парчетата се подреждат в тава върху хартия за печене и се оставят на топло за два три часа.

Когато питката запълни тавата, се слага да се пече на 180 градуса без вентилатор за около 45 -50 мин.

Готовата празнична питка за имен ден се поръсва с малко вода и се завива с кърпа за десетина минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар