Начин на приготвяне
Фурна 200 градуса.
Две плоски тави покрити с хартия за печене.
В купичка се разтваря нишестето с 1 - 2 с.л. студена вода. Оставя се настрана.
В тенджера се изсипват ябълките на средно големи кубчета, прибавя се захарта, щипката сол, прясно изцеден лимонов сок и канелата. Добре се разбърква и се оставя на умерен котлон, докато течността, която се появи, се редуцира наполовина и кубчетата ябълки омекнат, но не и да станат на каша.
Добавя се и разтвореното нишесте и енергично се разбърква за не повече от 2 до 3 минути. Лъжицата трябва да оставя следа по дъното на тенджерата.
Сваля се от котлона и се охлажда до стайна температура. Ябълковата смес може да се съхранява в хладилник до 5 дни, може да бъде замразена и във фризер.
Отваря се лист бутертесто. С линия се разчертават правоъгълници 12/15 см и се изрязват. По средата се поставя по 2 ч.л. от ябълковата смес, прихлупват се и се притиска с пръсти тестото, а след това и с вилица.
Подреждат се ябълковите пайове в тавата за печене. Намазват се с разбитото яйце с прясното мляко и с нож се разрязват на три места и се посипват със захарта.
Печете мини ябълковите пайове от McDonald's се в затоплена на 200 градуса фурна за около 20 - 25 минути или до хубаво зачервяване.
Коментари