Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ориз басмати със скариди и бекон

Ориз басмати със скариди и бекон

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Ориз басмати със скариди и бекон3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Превърнете храната си в изкуство - нека тя бъде вашето платно, върху което ще рисувате. Вкарайте цветно въображение в аранжирането на този ориз със скариди, за да му се насладите още повече"

Необходими Продукти

  • скариди - 300 г
  • ориз басмати - 250 г
  • бекон - 150 г
  • царевица - 1 консерва от по - малките
  • чери домати - 6 бр.
  • лук - 5 пера
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза почистваме и накисваме във вода за 30 минути.

След това го слагаме в тенджера с вода и сваряваме до готовност.

Малко преди да отнемем от котлона, добавяме царевицата, овкусяваме със сухите подправки.

Скаридите също сваряваме във вряща вода. Щом скаридите са готови, ги почистваме.

В тиган с малко мазнина запържваме за кратко нарязания на ситно бекон и скариди.

В чиния поставяме част от ориза, част от скаридите с бекона и няколко резенчета чери доматки.

Поръсваме с нарязания на ситно пера зелен лук.

Поднасяме ориз басмати със скариди и бекон топли с чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: