Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани чушки рибки

Пукани чушки рибки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949846
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
70 мин.
"Класическо предложение за ценители, които не се притесняват да похапват лютичко!"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 кг люти, рибки
  • оцет - 700 мл
  • вода 1.5 л
  • сол - 150 г
  • захар - 70 г
  • олио - 150 мл
  • копър - 5 връзки
  • чесън - 3 - 4 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте чушлетата, изрежете дръжките им и ги изпечете. Докато пукате рибките смесете продуктите за маринатата и ги кипнете. Оставете сместа да поври 4-5 минути на тих огън, след което свалете от котлона.

Пуканите чушлета се накисват в топлата марината и се оставя да престоят поне 10 минути. Маринованите чушки се подреждан в буркани, между отделните редове се слагат ситно нарязани копър и магданоз

Заливат се с остатъка от маринатата, затварят се и се съхраняват на хладно. По желание може да ги стерилизирате за 5 минути.

Ако обичаш люти чушки, опитай и другите ни рецепти за люти чушки рибки, лютите чушки в буркани или тези вкусни пукани люти чушлета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
А какво се случва с чесъна?
08.01.2022 09:47
2
1
Покажи всички подкоментари
Sunny Petkova
Sunny Petkova
А може ли да не се пукат, а направо да се сложат сурови?
23.07.2019 18:04
1
Tolqtabmw Bavaria
Tolqtabmw Bavaria
Стават божествени аз ги правя от години
24.12.2016 14:49
8
1
Галя Генова
Галя Генова
Здравейте! Не стават ли малко меки рибките,като се накисват в горещата марината?
27.08.2016 14:34
11
3
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Понеже в рецептата не пише нищо за чесъна,аз го добавих между чушките,на ситно.
18.01.2016 18:22
23
9
нАТАЛИЯ
нАТАЛИЯ
Аз ги обелвам, редя ги в бурканчета и между тях слагам счукан чесън и магданоз, хубаво притискам, супена лъжица захар и сол и оцет. Запечатвам с олио. Нито варя маринатата нито, кисна пиперките. Затварям с капачка и държа в хладилник.Защото от 2 кг пиперки се пълнят 5 бурканчета от сладко или 3 бурканчета от лютеница големи.
02.10.2013 16:42
28
10
1
Покажи всички подкоментари