Начин на приготвяне
Хубаво измийте чушлетата, изрежете дръжките им и ги изпечете. Докато пукате рибките смесете продуктите за маринатата и ги кипнете. Оставете сместа да поври 4-5 минути на тих огън, след което свалете от котлона.
Пуканите чушлета се накисват в топлата марината и се оставя да престоят поне 10 минути. Маринованите чушки се подреждан в буркани, между отделните редове се слагат ситно нарязани копър и магданоз
Заливат се с остатъка от маринатата, затварят се и се съхраняват на хладно. По желание може да ги стерилизирате за 5 минути.
Ако обичаш люти чушки, опитай и другите ни рецепти за люти чушки рибки, лютите чушки в буркани или тези вкусни пукани люти чушлета.
Коментари