Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб с лук на фурна

Свински дроб с лук на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Свински дроб с лук на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Спазвайте указанията и ще приготвите най-вкусния свински дроб, който сте виждали!"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 800 г свински
  • лук - 3 - 4 глави
  • моркови - 1 настърган
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно дроба, нарежете го на кубчета със страна около 4 см. Посолете го, овкусете го чубрица и оваляйте парчетата в брашното.

Набрашнените парчета черен дроб се потапят в олиото и се подреждат в подходяща тава. Карантиите се покриват с нарязания на тънки филии лук, настърган морков, заливат се с 1/2 ч.ч. вода и се покриват с фолио.

Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути. Поднася се с гарнитура картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Добре е, но може и по добре, лукът добре, чубрицата в повече, вкусно но, но не е моя начин на приготвяне, благодаря че опитах нещо ново и ако мога да добавя нещо в рецептата на драго сърце.
08.05.2023 20:05
1
Анонимен
Анонимен
Не се слага предварително сол!!!!
01.12.2022 20:29
3
Деси Маринова
Деси Маринова
Приготвяме го често, но без морковите. Получва се много вкусно
10.01.2016 20:46
12
1