gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Стерилизирана бамя

Стерилизирана бамя

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948308836
Стерилизирана бамя1 / 2
01/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене80 мин.
Общо125 мин.
Порции4 буркана
"Бяма в доматен сос - капризни за приготвяне, но вълшебни на вкус!"

Необходими Продукти

  • бамя - 2 кг
  • чесън - 2 глави
  • оцет - 5 с.л.
  • домати - 4 кг
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задължително подберете прясна, млада, дребна бамя, която още няма образувани семена. Внимателно изрежете дръжките, като внимавате да не откриете семенниците, защото пускат лигав сок. Оставете зеленчуците да киснат в съд със студена подсолена вода.

Докато бамята кисне почистете доматите. Смелете ги с машинка за месо и ги кипнете. Добавете почистения и нарязан на ситно чесън, захар и сол на вкус и варете до сгъстяване на соса.

Бланширайте бамята във вряща подсолена вода, в която сте добавили и оцета, за 2-3 минути до омекване, след което я подредете в буркани. Залейте с горещ доматен сок. Стерилизирайте поне 80 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: