Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта, направете кладенче, в което изсипете киселото мляко.
Разтворете маята в 100 мл затоплена вода, заедно със захарта. Добавете я към останалите продукти, сипете и останалата вода и замесете меко тесто.
Оставете тестото на топло за 15 минути за да втаса. След това може да оформите по два начина - като къдрава пита.
Придавате на тестото кръгла форма, намазвате го с яйце и го поръсвате със сусам.
Може да направите и т.нар. лаваш. Тестото се омесва в овална форма.
Плоският хляб се поръсва от всички страни със сусам, след което се поставя в предаврително намазнена тава и се пече в загрята на 180 градуса фурна около 35-40 минути.
Турският хляб е готов.
Коментари
2013-12-11, Оценка 5 от 5 за Турски сладкиш с кисело мляко
не разбирам само защо е кръстен така-от кратките ми пътувания не съм видяла компот, а само сушени плодове,а и кокосови палми няма до южната граница!на здраве! " - Е няма ли кой да зададе въпроса -"кое му е турското на този хляб "