Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Руло Стефани с пилешка и свинска кайма

Руло Стефани с пилешка и свинска кайма

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Руло Стефани с пилешка и свинска кайма
Снимка: Елица
7 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Любимо и незаменимо - руло Стефани със смесена кайма, страхотно за специален повод и за всеки ден"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 0.5 кг
  • пилешка кайма - 0.3 кг
  • яйца - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • уиски - 50 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • галета - ½ ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешката и свинската кайма се смесват в подходящ съд, добавя се настърганият на ситно ренде кромид лук, пресованата скилидка чесън, стритата сушена люта чушка, сол, черен пипер, едно яйце, чубрица, магданоз, галета и уискито. Омесва се хубаво и се оставя покрита в хладилник за няколко часа или за една нощ.

Останалите 4 яйца се сваряват до твърдост на жълтъка, обелват се и се оставят цели. В подсолена вода се сваряват обелените моркови и след като поизстинат, се нарязват на лентички. Краставичките също се нарязват на лентички.

Овкусената кайма се разстила равномерно върху стреч фолио във формата на правоъгълник. В средата се подреждат целите обелени яйца, добавят се лентичките от моркови и кисели краставички.

Соленото руло се прехвърля внимателно в предварително намаслена тавичка с незалепващо покритие и се полива равномерно със сгорещеното олио.

Рулото Стефани се пече около час в умерено загрята фурна (170 градуса при включен вентилатор).

След като поотдъхне малко, рулото Стефани с пилешка и свинска кайма се нарязва и се сервира с гарнитура по избор.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ani.d.d
ani.d.d
изглежда вкусно
20.11.2020 18:07
1