Ръжено хлебче с овесено брашно

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
241
1k
733
283
3
22/11/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ръжено хлебче с овесено брашно, което ще промени представите ви за домашен хляб.

Овесеното брашно се развива много добре с ръженото брашно до получаване на хомогенна смес.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Медът се прибавя в хладката вода и се разбърква до пълното разтваряне.

Във водата се прибавя зехтин.

Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към водата.

Разбърква се много добре.

В брашното се прави кладенче.

Водата се прибавя постепенно в брашното при продължително бъркане.

Замесва се средно меко тесто за ръжен хляб.

Първоначално се разбърква с дървена лъжица, след това с ръце.

Тестото се оставя да си почине 30 мин., след което се слага в предварително намазана със зехтин и брашно тава.

Печем полезното хлебче 60 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар