Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Гръцка пилешка супа Авголемоно

Гръцка пилешка супа Авголемоно

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Гръцка пилешка супа Авголемоно
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото месо и го сложете в тенджера с 3 литра вода. Сложете съда на котлон, включен на ниска степен да се свари.

По време на варенето над повърхността на водата може да се образува пяна, която е добре да отделяте с решетъчна лъжица.

Щом месото с сварено (ако не можете да прецените на око, издадете и го нарежете с нож, за да видите), го отделете и прецедете бульона.

Върнете бульона в друга чиста тенджера отново на котлона. Прибавете ориза и гответе до неговото сваряване. Тогава върнете и месото, което предварително сте накъсали на малки парчета. Прибавете и маслото с малко сол на вкус.

В отделна купичка разбийте само жълтъците от яйцата заедно със сока на един цял лимон. В купичката добавете и черпак от бульона на пилешката супа. Разбъркайте и добавете още 1 черпак и отново разбъркайте.

След което прехвърлете цялата яйчена смес обратно в тенджерата. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Гответе гръцката пилешка супа Авголемоно още една минута и и изключете котлона.

Сервирайте гореща супа Авголемоно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: