Начин на приготвяне
Измийте пилешкото месо и го сложете в тенджера с 3 литра вода. Сложете съда на котлон, включен на ниска степен да се свари.
По време на варенето над повърхността на водата може да се образува пяна, която е добре да отделяте с решетъчна лъжица.
Щом месото с сварено (ако не можете да прецените на око, издадете и го нарежете с нож, за да видите), го отделете и прецедете бульона.
Върнете бульона в друга чиста тенджера отново на котлона. Прибавете ориза и гответе до неговото сваряване. Тогава върнете и месото, което предварително сте накъсали на малки парчета. Прибавете и маслото с малко сол на вкус.
В отделна купичка разбийте само жълтъците от яйцата заедно със сока на един цял лимон. В купичката добавете и черпак от бульона на пилешката супа. Разбъркайте и добавете още 1 черпак и отново разбъркайте.
След което прехвърлете цялата яйчена смес обратно в тенджерата. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Гответе гръцката пилешка супа Авголемоно още една минута и и изключете котлона.
Сервирайте гореща супа Авголемоно.