Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Тиган»Ориз с праз лук, гъби и маслини

Ориз с праз лук, гъби и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Ориз с праз лук, гъби и маслини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
26/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вадете пакета ориз и забъркайте чудна гозба за днес - от нас е рецептата, от вас вкусотията на масата"

Необходими Продукти

  • ориз - 6 с.л.
  • гъби - 250 г култивирани печурки
  • праз - 2 стръка
  • маслини - 100 г
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин - 1 к.ч.
  • магданоз - щипка
  • зеленчуков бульон - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте зехтина и запържете ориза до прозрачност. Добавете нарязания праз лук и гъбите.

Пържете още около 5 минути, като разбърквате непрекъснато ястието. Налейте топлия зеленчуков бульон.

Овкусете с щипка черен пипер и магданоз. Захлупете съда и задушете ястието докато оризът поеме всичката течност.

Към края на готвенето добавете маслините и разбъркайте ястието.

Сервирайте ориза на тиган топъл с наситнен магданоз!

Да ви е сладко!

Оризът с праз лук, гъби и маслини е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: