Начин на приготвяне
Смесват се всички подправки без сусама.
Пуешкият горен бут се поставя в уреда, посипва се с микса от подправки и се втриват навсякъде. По възможност се остава за 2 часа да се овкуси.
Накрая разрязваме всички зеленчуци и ги слагаме отгоре на бутчето с маслото. Готвя на ниска степен 8 часа, висока 4 часа.
След като е готово задушеното пуешко, аз лично запичам под грила за хрупкава кожа (около 10-15 мин).
Запазвам 20 мл от соса и смесвам 1 ч.л. мед (след запичане на кожичката заливам и поръсвам със сусама).
Останалата течност със зеленчуците слагам в тенджерка да заври и след леко сгъстяване (5 мин на силен огън), пасирам, за да се получи кремообразен зеленчуков сос.
Сервирах сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвене с картофено пюре, но смятам, че и ориз е доста подходящ.
Добър апетит!