Кекс с локум и бита сметана

Кекс с локум и бита сметана

30/11/2020
"Със сигурност ще искате да си запишете рецептата за този кекс с локум и бита сметана"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо623
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със захарта на пухкав и плътен крем.

Към тях започнете да добавяте лъжица по лъжица пресятото с бакпулвера, солта и ванилията брашно. Докато правите това, намалете миксера на по- бавна степен.

2. Нарежете локума на парченца.

Ако не сте закупили сметаната бита, а течна, трябва да я разбиете, като внимавате да не се пресече.

Добавете и нея към кексовата смес, разбърквайки с плавни движения, за да се запази пухкава.

3. Сипете във намазнена с масло форма за кекс сместа и отгоре сложете парченцата локум. С шпатула ги натиснете навътре у леко размесете, за да не стоят отгоре.

4. Изпечете кекса с локум в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Когато е готов, го оставете за 10 минути във формата и след това обърнете върху решетка, за да се охлади напълно кексът с локум и бита сметана.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Пропуснала съм да напиша една от най- важните съставки в рецептата- захарта.
Ако може да бъде добавена.. Количеството и е 200 г.
Извинявам се за неудобството.
0
0