Много се извинявам, ама сливенските милинки са без сирене!!!
13.06.2014 18:29
14
Иван
Здравейте, колеги няма значение от къде са що са милинките спазвайки писаното по рецептата станаха страхотни вкустни, дори и не бяха толкова мазни както съм вземал от сергиите ,точно такава трябва да бъде сладко солена на вкус милинката.По въпроса за тутманика има няколко вида но тутманика си е тутманик,не е милинка
07.02.2014 14:22
1
4
Грацилита
Който е от Сливен знае, че рецептата няма нищо общо със "Сливенски милинки"!!!!!!!!!!!!!!
02.02.2014 18:47
13
1
Ани
В различните части на България милинките тази превъзходна закуска се приготвя по различни рецепти ,но за мен най-добрата такава е :
300 милилитра топла вода
половин кубче прясна мая
500 грама брашно
щипка захар, щипка сол, малко олио
заливката е чаша вода , половин пакетче масло и лъжица брашно,които се смесват ,докато водата заври и маслото се разтопи,получават се топчета,ако не се бърка добре,но сместа се минава през цедка,заливаме милинките със сместа след като са втасали за около час и оставяме за известно време ,докато милинките поемат заливката,печем до зачервяване и поръсваме с пудра захар,да ви е сладко :-)Това са сливенски милинки,питайте сливналии ;-)
04.01.2014 23:44
7
2
мария
оригиналните сливенски милинки са без сирене!!!
14.10.2013 06:07
8
123
това ми прилича на тутманик
13.10.2013 21:21
2
Това не са Сливенски милинки.
В Сливен милинките нямат сирене и отгоре се поръсват с пудра захар.
06.10.2013 08:14
6
Мария
сирене не се слага в милинките
05.10.2013 14:23
2
миглена
с маста се намазняват ръцете при оформянето на миленките.Пише го на петия ред.
300 милилитра топла вода
половин кубче прясна мая
500 грама брашно
щипка захар, щипка сол, малко олио
заливката е чаша вода , половин пакетче масло и лъжица брашно,които се смесват ,докато водата заври и маслото се разтопи,получават се топчета,ако не се бърка добре,но сместа се минава през цедка,заливаме милинките със сместа след като са втасали за около час и оставяме за известно време ,докато милинките поемат заливката,печем до зачервяване и поръсваме с пудра захар,да ви е сладко :-)Това са сливенски милинки,питайте сливналии ;-)