Адана Кебап

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
191
382
05/10/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 826
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в гореща вода за 4-5 минути. В това време загрейте мазнината и запържете до омекване ситно нарязаните лук и чесън.

Отцедете хляба от излишната вода, добавете го към мляното месо. Сложете задушените лук и чесън, добавете подправките и яйцата. Замесете кайма, а ако ви се стори твърде мека, може да добавите галета.

С навлажнени ръце оформете 8 големи кебапчета и ги нанижете на шишове (за предпочитане дървени). Намажете кебапчетата с олио и ги изпечете на грил тиган или скара до готовност.

Поднесете Адана Кебап върху канапе от нарязани и овкусени зеленчуци и ориз, и по желание със сос от кисело мляко и магданоз.

Рейтинг

5 3
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Станислава Вълкова
Изглежда вкусно.
0
0
Теодора Мещерова
Антон, това си акана адана кебап. Готвач съм и знам, така че не коментирай какво е, а дали е вкусно
1
0
anton
anton
02.11.2014 20:21
това не е адана кебап по скоро нещо между кюфте и кебапче
4
3
Потребител#170618
Аболютно съм съгласна.В оригиналната рецепта за Адана кебап не се слага кимион,още по-малко яйце и чесън.Чесъна се слага в Бейти кебап!
0
1