Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Грилована пъстърва с бяло вино

Грилована пъстърва с бяло вино

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Грилована пъстърва с бяло вино
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр. прясна
  • бяло вино - 300 мл
  • лимони - 1 бр.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • девесил - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се изчиства много добре и внимателно, за да не се разкъсва, като се отстраняват главите.

Рибата се измива много добре.

Лимонът се изисква и се разбърква със сол.

Рибата се слага в тава и се залива с лимоновия сок от всички страни.

Тавата се завива с фолио и се оставя на хладно за 30 мин, след което лимоновият сок се излива, като рибата не се измива.

Девесилът и розмаринът се смилат и се прибавят към бялото вино. Разбърква се много добре.

Рибата се поръсва с черен пипер от вътрешната страна.

Залива се с бялото вино и се оставя за 30 мин на хладно.

След като престои във виното, се намазва със зехтин от всички страни.

Пече се пъстървата на грил тиган на средна температура по 5 мин от всяка страна.

Грилованата пъстърва с бяло вино се сервира със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: