Домашни мекици

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Домашни мекици2 / 2
05/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Кажете ни честно - има ли нещо по-вкусно от домашните мекици, защото ние не се сещаме"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1/3 ч.ч. топла
  • суха мая - 11 г
  • брашно - около 500 - 600 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте.

След като шупне, прибавете яйцето, солта, олиото, топлата вода и сухата мая, разбъркайте добре.

На етапи към тях при непрекъснато бъркане с шпатула, прибавяйте брашното и замесете много меко тесто.

Завийте тестото и оставете да втаса за 40 минути.

Нагрейте повечко олио в дълбок тиган на умерен огън, след което намалете огъня на по-слаб, оформяйте и разтегляйте от тестото мекици, които пържите до златисто от двете страни.

Сервирайте домашни мекици, поръсени с пудра захар, любимото ви сладко или сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли тестото да престои през нощта в хладилник и сутринта да се пържи ?
22.10.2021 14:18