Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Толстолоб с орехова коричка

Толстолоб с орехова коричка

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Толстолоб с орехова коричка
Снимка: Н.Акифова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • толстолоб - 5 бр. котлети
  • орехи - 10 бр.
  • лимони - 1 бр
  • рибна подправка - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и режем толстолоба на котлети, може и така да си купите, изчистен и нарязан.

Взимаме една тава за печене, нарязваме лука на големи колелца и редим отдолу на тавата за печене. Натриваме добре котлетите толстолоб с рибната подправка хубаео (която вътре има копър и предава уникален аромат) и редим върху лука.

Счупваме орехите, които са около 10 бр. и натрошаваме в 1 плик или с машинка, прибавяме солта при орехите и разбъркване добре.

Поръсваме обилно с посолените орехи котлетите и отгоре редим нарязан на шайби един лимон.

Коричката от орехи придава хрупкавост отвън и сочност отвътре, защото запечатва рибата и не си пуска сока много.

Печем толстолоба на фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Сервираме толстолоб с орехова коричка с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: