Пуешко филе с гъби в бял сос

Пуешко филе с гъби в бял сос
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Сервираме порция пуешко филе с гъби, а за е още по-вкусно - и бял сос, да си топнете"

Необходими Продукти

  • филе - 400 г - пуешко
  • гъби - 500 г
  • мляко - 1/2 ч.ч. - прясно
  • шарлан - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 3 с.л. - заквасена
  • топено сирене - 6 бр. триъгълно с гъби
  • розмарин - 2 щипки - сушен
  • черен пипер - 2 щипки - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пуешкото филе на малки парченца.

Загряваме шарлана в тенджера на котлона и добавяме филето. Запържваме го за 10 минути при непрекъснато бъркане.

Нарязваме гъбите на едро и ги сипваме в тенджерата. Разбъркваме и затваряме капака. Задушаваме около 25 минути, като от време на време раздрусваме.

Махаме капака и добавяме сметаната, прясното мляко, топеното сирене, солта, розмарина и черния пипер.

Готвим още 5-6 минути, като често разбъркваме. Изключваме котлона, поставяме капака и оставяме ястието за 2-3 минути.

След това сервираме нашето пуешко филе с гъби и бял сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: