Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Вкусен паниран карфиол

Вкусен паниран карфиол

desislavadesislava
Новак
13
Вкусен паниран карфиол2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Супер мезе за биричка или вино, което винаги хапваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • карфиол - средно голяма глава
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бира - 200 мл
  • вода - 100 мл
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разрязва на розички. Слага се в тенджера с вряща вода с 1 ч.л сол за около 5 мин. - да поомекне малко. След това се изцежда хубаво.

За панировката:

В една купа разбиваме 3 белтъка на сняг.

В друга купа разбиваме жълтъците, добавяме водата, солта и черния пипер. След това и бирата. Добавяме и постепенно брашното, докато бъркаме.

Трябва да получите гъстота като на боза. Накрая сложете в тази смес и белтъците на сняг, като бъркате с дървена бъркалка само в една посока, за да не спадне обемът им.

Потопете розичките една по една преди да ги сложите в загрятото олио. Пържете до златисто.

Препоръчвам да се сервира с чеснов сос от кисело мляко, майонеза, копър и чесън.

Вкусният паниран карфиол е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: