Начин на приготвяне
Дозите са за буркан от 800 мл.
Чушките се измиват и подсушават. Отрязват им се дръжките и се опукват на силен огън в стара тава или в грил тигана тук-там да се запекат.
Изваждат се с решетъчна лъжица в тенджера и се захлупват, да се задушат. Взема се бурканът и на дъното се сипва солта, захарта, олиото и оцетът.
Като се поохладят, лютите чушки се нареждат плътно в буркана, като се притискат да излезе течността нагоре.
Помежду се ръси целина, магданоз и чесъна.
Ако няма достатъчно течност до горната резка на буркана, се долива с вода.
Бурканите в пукани чушки се затварят с капачки и се варят докато заври водата и се изваждат.
Бабините пукани люти чушки се обръщат се с капачките надолу и като изстинат, се прибират в мазето.
Опитай и другите ни рецепти за люти чушки без варене или тези люти чушки рибки.