Бабините пукани люти чушки

Бабините пукани люти чушки
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
15/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви5 мин.
Общо45 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозите са за буркан от 800 мл.

Чушките се измиват и подсушават. Отрязват им се дръжките и се опукват на силен огън в стара тава или в грил тигана тук-там да се запекат.

Изваждат се с решетъчна лъжица в тенджера и се захлупват, да се задушат. Взема се бурканът и на дъното се сипва солта, захарта, олиото и оцетът.

Като се поохладят, лютите чушки се нареждат плътно в буркана, като се притискат да излезе течността нагоре.

Помежду се ръси целина, магданоз и чесъна.

Ако няма достатъчно течност до горната резка на буркана, се долива с вода.

Бурканите в пукани чушки се затварят с капачки и се варят докато заври водата и се изваждат.

Бабините пукани люти чушки се обръщат се с капачките надолу и като изстинат, се прибират в мазето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: