Сладки папионки от тесто

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладки папионки от тесто
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Очарователен десерт от сладки тестени папионки - не крийте уменията си в кухнята, нека всички ги видят"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 0.5 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • лимонов сок - 6 капки
  • орехови ядки - 1 счукани за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе сиропа, смесете захарта и водата и поставете да заври.

Прибавете лимоновия сок, варите за 10 минути след завиране на слаб огън и оставете да се охлади.

В купа прибавете разбитото яйце, киселото мляко и олиото. Прибавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и замесете меко и нелепкаво тесто.

Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност и разточете на квадратна кора с дебелина 0.5 см.

Нарежете кората на малки квадратчета, защипете ги в средата за да получите папионка.

Получените папионки, пържите в нагрято на умерен огън олио до златисто кафяв цвят. Извадете готовите папионки с решетъчна лъжица и ги потопете в студения сироп.

Разбъркайте веднъж-два пъти сиропираните сладки и ги поставете в чиния.

Поръсете със счуканите орехови ядки сладките папионки от тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: