Начин на приготвяне
В купа с топла вода сложих маята, солта и захарта.
В друга дълбока купа чукнах яйцата и прибавих киселото мляко със содата, разбърках и след това прибавих маята, отново разбърках добре.
После постепенно прибавях брашното, като отначало разбърквах с лъжица и когато почна да се сгъстява, започнах да меся.
Прехвърлих на плота и месих, като прибавях по малко брашно, докато не получих меко нелепкаво тесто.
Разделих на 4-ри топки, които разточих на кръг в/у набрашнения плот, намазах първия кръг с масло и слагах сирене, поставих 2-рия кръг, пак масло и сирене, после третия и отново мажа и сирене, завършвам с 4-тия, който не мажа.
В средата сложих купичка и с нож изрязвах, така че да се получи като голяма маргаритка, всяко от листенцата усуках, да направят един оборот (забравих да добавя, кръговете да редите в/у кухненска хартия, че по-лесно да прехвърлите в тава).
След като усуках всички листенца, махнах купичката и прехвърлих в тава, завих и оставих питата на топло да втаса (аз я слагам във фурната на 50 г и за 20 мин е готова).
Пекох пухкавата обредна питка със сирене на 180°C до хубав загар.