Чушлета рибки на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Чушлета рибки на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
"Чудесно допълнение към всяко ястие са тези чушлета рибки на тиган"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 400 г рибки
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 260 мл (или зехтин)
  • захар - 2 ч.л. с връх (може и повече)
  • копър - 1 ч.л. накълцан на ситно
  • магданоз - 2 ч.л. накълцан на ситно
  • оцет - около 500 мл
  • сол - 1 ч.л. + щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки рибки измийте добре, почистете от дръжките и подсушете. Направете разрез на върха, а по дължина боднете 3-4 пъти с нож.

Това ще помогне за по-лесното пържете на чушките и ще предотврати пръскането.

Сипете избраната мазнина в дълбок тиган или тенджера с капак. Пуснете вътре лютите чушлета.

Затворете съда с капака. Ще започнат да пукат, но това е само за кратко. Не се притеснявайте. Разклащайте тенджерата от време на време, за да се изпържат от всички страни.

Когато усетите приятен аромат, може да махнете от огъня. Ще разберете, че са готови, щом придобият тъмен загар на места.

Сипете при тях нарязания на филийки чесън, овкусете със сол, сипете оцет и останалите подправки. За зелените може да изберете както сушени, така и пресни.

Важно е да покриете чушките с маринатата. Ако е необходимо, долейте оцет. Разклатете съда, за да отиде навсякъде.

Оставете за 60 мин. да се мариноват. Може да изчакате и 24 часа преди да консумирате.

Чушлетата рибки на тиган се съхраняват в буркан в хладилник.

Ако искате да си направите зимнина от тях, може да стерилизирате бурканчета с люти чушки, единствено трябва да увеличите количеството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: