Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Малинов сладкиш с кокосов крем и бързо сладко

Малинов сладкиш с кокосов крем и бързо сладко

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Малинов сладкиш с кокосов крем и бързо сладко
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"Едва ли някой може да се сети за нещо по-хубаво от домашен сладкиш с домашно малиново сладко"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно от спелта - 200 г
  • кокосова захар - 100 г
  • зехтин - 40 мл или олио от гроздови семки
  • вода - 230 мл
  • сода за хляб - 1 ч.л. + 1 с.л. оцет или лимонов сок
  • малини - 100 г пресни или замразени
  • За крема
  • кокосова сметана - от 1 кен кокосово мляко*
  • мед - 20 г или агаве
  • За сладкото
  • малини - 125 г пресни или замразени
  • агаве - 10 г мед
  • чиа семена - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Сложете всички съставки, с изключение на малините, в купа и разбъркайте много добре, така че да получите гладка смес.

Добавете малините и разбъркайте внимателно, така че да се разпределят равномерно в сместа.

Изсипете сместа във форма с размери 20х20см, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 25-30 минутки или докато клечка за зъби, забита в средата, не излиза суха.

Оставете блата на решетка да изстива и междувременно пригответе крема и домашното сладко от малини, което става доста бързо.

Кокосовия крем:

Смесете кокосовата сметана със сиропа от агаве и оставете в хладилника

Малиновото сладко:

Без значение дали ползвате пресни или замразени малини, сложете ги в тиган на среден огън и ги намачкайте добре.

Дръжте ги не повече от 3-4 минути, така че да се стоплят и да си пуснат соса.

Добавете сиропа от агаве и разбъркайте.

Изсипете в купичка и добавете чиата

Разбъркайте и оставете в хладилника да се изстуди

Сглобяването:

След като блатът вече е изстинал, го преместете в подходяща чиния или поднос.

Изсипете изстудения кокосов крем отгоре и разпределете добре, а върху него - и изстиналото и сгъстено вече сладко.

Разрежете на квадратчета и съхранявайте малиновия сладкиш с кокосов крем и бързо сладко в хладилник.

Бележки:

* Кенчето кокосово мляко трябва да е добре охладено, също така не трябва да го друсате. От него вземете само по-твърдата част, която се е отделила на повърхността, без да ползвате водата, която остава на дъното, това е кокосовата сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: