Начин на приготвяне
Сега, в тези дни преди Коледа, искам да ви напомня за една любима коледна рецепта.
Приготвяме си зелевите листа, като им отстраняване кочана.
Което остане от зелето, го нарязваме и го слагаме на дъното на гювеча. Приготвяме си сместа за зелевите сарми с кайма - за целта в тенджера запържваме лук, каймата, към тях добавяме ориз и подправки.
От тази смес поставяме върху зелевите листа.
Започваме да завиваме сармите и да ги подреждаме, между тях слагаме овкусените свински пържоли. Заливаме с вода, добавяме и мазнина. Слагаме в фурна за един час гювеча със сърми и пържоли.
След това ви остава само да се насладите на това питателно ястие - Зелеви сарми в гювеч.