Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми в гювеч

Зелеви сарми в гювеч

АтанаскаАтанаска
Новак
3742466
Зелеви сарми в гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • кайма - 500 г смес
  • ориз - 1 чаена чаша
  • свински пържоли - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сега, в тези дни преди Коледа, искам да ви напомня за една любима коледна рецепта.

Приготвяме си зелевите листа, като им отстраняване кочана.

Което остане от зелето, го нарязваме и го слагаме на дъното на гювеча. Приготвяме си сместа за зелевите сарми с кайма - за целта в тенджера запържваме лук, каймата, към тях добавяме ориз и подправки.

От тази смес поставяме върху зелевите листа.

Започваме да завиваме сармите и да ги подреждаме, между тях слагаме овкусените свински пържоли. Заливаме с вода, добавяме и мазнина. Слагаме в фурна за един час гювеча със сърми и пържоли.

След това ви остава само да се насладите на това питателно ястие - Зелеви сарми в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: