Празена чорба с ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Празена чорба с ориз
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Празена чорба с ориз - идеална за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • ориз - 5 - 6 с.л.
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 бр. /или повече/
  • зелев сок - 2 к.ч. /от кисело зеле/
  • брашно - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • чубрица
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • вода - 2 к.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства, измива се и се накълцва на дребно. Морковът се бели, измива и настъргва на едрата част на рендето, може и да се нареже, както предпочитате.

В подходяща тенджера се сипват олиото и топлата вода. Зеленчуците се слагат вътре, за да се запържат. Овкусява се със сол и черен пипер.

Щом зеленчуците започнат да се запържват, се разбъркват добре и към тях се добавя оризът, който е предварително измит. Прибавят се червеният пипер и брашното.

Налива се литър топла вода и празената чорба се оставя да се вари без капак до готовност на ориза.

След като той стане готов, се налива зелевият сок. Ако е нужно, и още топла вода. Лесната оризова супа се вари още 1-2 мин.

По желание празената чорба с ориз се сервира с люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: