Начин на приготвяне
Почистете ципурата и оформете четирите филета. Запазете кожата и махнете костите по тях.
Скилидките чесън обелете и нарежете на филийки. Добре е да изберете по-големи, тъй като ще се превърнат в чипс.
Сипете зехтин в тиган и запържете чесъна до златист загар, важно е да не изгори.
Извадете чипса от чесън в чиния и в същата мазнина в тигана добавете сол, а отгоре рибните филета с кожата надолу. Оставете за по 2 мин. от всяка страна.
Степента на котлона трябва да бъде силна, за да се получи коричка, но отвътре пържената риба да остане крехка.
Щом ципурата стане готова, извадете я. В мазнината от нея добавете лимоновия сок, намалявайки тигана.
С получения сос полейте рибата, поръсете с малко зехтин, филийките чесън и пресен магданоз, нарязан на ситно.
Сервирайте чесновата ципура на тиган с чаша любимо бяло вино или друго питие по избор!