Сарми с кафяв ориз и джоджен

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
369
2k
1k
403
4
Сарми с кафяв ориз и джоджен
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
26/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви120 мин.
Общо150 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се отделя на листа. Всяко листо се нарязва на парчета. Големите се нарязват на 4 парчета, малките - на 2 парчета.

Оризът се измива много добре и се накисва в студена вода, която е три пръста над него. Накисва се 30 мин.

Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно. Слага се в уок тиган. Залива се с олио. Задушава се до омекване.

Оризът се изплаква след накисване и се прибавя към лука. Разбърква се 10 мин. заедно с него. Сваля се от огъня.

Прибавя се измитият и нарязан на ситно джоджен. Разбърква се много добре. Прибавят се сухият джоджен, чубрицата, червеният и черният пипер, солта. Разбърква се много добре.

Оставя се да се охлади. Във всяко нарязано листо се слага от плънката за сармите. Завиват се и се нареждат в тава върху листа от зеле.

Отгоре се нареждат кочаните, които са останали от рязане на листата за постните сарми.

Заливат се с чорба от киселото зеле. Сармите с кафяв ориз и джоджен се пекат 2 часа под фолио на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: