Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура във фолио на скара

Ципура във фолио на скара

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84733453
Ципура във фолио на скара
Снимка: Niki Zhelyazkova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
2
"Хубаво е поне веднъж седмично да се хапва риба, затова за тази седмица заложете на тази рецепта за ципура във фолио на скара"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (от малките)
  • къри - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 4 - 5 счукани скилидки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. млян
  • лимонов сок - сок на 2 - 3 малки лимона
  • ципура - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки смесвам в купа. Леко поръсих вътре и отвън рибите със сол. Правя по три нареза от двете им страни на рибите, за да поемат от маринатата по-добре с ароматите.

Сложих рибите с коремите нагоре в кутия с капак, такава, че да останат така и като ги затворя. От маринатата слагам първо в коремите и главите им, после поливам върху рибите останалата марината.

Затварям кутията с капак и оставям няколко часа да престоят с маринатата. Ако нямам време ги хвърлям веднага на скарата или на грил тигана.

Върху двойно алуминиево фолио слагам всяка ципура поотделно, пак добавям от останалата марината и завивам фолиото на плик, така че да не изтече маринатата при печенето.

За целта слагам и трето фолио и пека първо от цялата част на фолиото.

Лъскавата страна на фолиото да е винаги отвън, за да не се залепи по рибата. Слагам ги върху добре загрят грил тиган или на скара. Пека по 8-10 минути от всяка страна.

Отварям печените риби леко охладени след около 10-12 минути. Стават вкусни и с приятен външен вид в чинията!

Ципурата във фолио на скара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: