Начин на приготвяне
Нарежете телешката опашка на парчета (порции) по прешлените. Измийте ги и ги сложете в гърнето на кукъра заедно с обелените лук и моркови.
Сложете ги цели, не ги режете. Добавете стръковете от магданоз и кервиз, черния пипер и солта. Налейте студена вода - 2 л.
Стартирайте програма ВАРЕНЕ до момента, в който заври и сте махнали пяната. Преминете на програма ЗАДУШАВАНЕ. При мен тази програма е 60 минути. Телешкото увира трудно и е нужно да стартирате програмата минимум два пъти!
Когато месото е готово на 100%, извадете гърнето. Месото сложете в друг съд заедно с лука и морковите. Бульона прецедете.
Върнете свареното месо в гърнето, лука и моркова нарежете и прибавете също.
Обелете картофите и ги нарежете на едри кубчета. Добавете и тях заедно с граха. Ръснете червен пипер. Залейте с бульон, колкото да покрие съставките на гозбата. Останалия бульон приберете за друго готвене.
Стартирайте програма ЗАДУШАВАНЕ. След около 45 минути картофите ще са сварени и може да прибавите в яхнията пасираните домати заедно с размитото в студена вода брашно.
Оставете телешка опашка с грах и картофи да се доготви до финала на програмата.
Бон Апети!