Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешка опашка с грах и картофи

Телешка опашка с грах и картофи

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Телешка опашка с грах и картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
230 мин.
Общо
250 мин.
Порции
6
"Идея за всички, които обичат телешко - добавете грах и картофи и завършете своето основно по най-добрия начин"

Необходими Продукти

  • телешка опашка - 700 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка стръкове
  • кервиз - 2/3 бр. стръкове
  • черен пипер - 10/15 бр. на зърна
  • сол - 1 с.л.
  • грах - 400 г (замразен)
  • картофи - 1 кг
  • домати - 700 г (консерва)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 1/2 с.л. (за сгъстяване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешката опашка на парчета (порции) по прешлените. Измийте ги и ги сложете в гърнето на кукъра заедно с обелените лук и моркови.

Сложете ги цели, не ги режете. Добавете стръковете от магданоз и кервиз, черния пипер и солта. Налейте студена вода - 2 л.

Стартирайте програма ВАРЕНЕ до момента, в който заври и сте махнали пяната. Преминете на програма ЗАДУШАВАНЕ. При мен тази програма е 60 минути. Телешкото увира трудно и е нужно да стартирате програмата минимум два пъти!

Когато месото е готово на 100%, извадете гърнето. Месото сложете в друг съд заедно с лука и морковите. Бульона прецедете.

Върнете свареното месо в гърнето, лука и моркова нарежете и прибавете също.

Обелете картофите и ги нарежете на едри кубчета. Добавете и тях заедно с граха. Ръснете червен пипер. Залейте с бульон, колкото да покрие съставките на гозбата. Останалия бульон приберете за друго готвене.

Стартирайте програма ЗАДУШАВАНЕ. След около 45 минути картофите ще са сварени и може да прибавите в яхнията пасираните домати заедно с размитото в студена вода брашно.

Оставете телешка опашка с грах и картофи да се доготви до финала на програмата.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: