Вълчи сарми

Василена СтойковаВасилена СтойковаНовак
17/10/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 070
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте кочана на зелката и го сложете във вряща подсолена вода, в която сте сложили един дафинов лист. Оставете я да се вари около 10 минути.

Докато зелето ври на котлона, нарежете лука и морковите на ситно и ти задушете в загрятото олио. Добавете и малко вода и задушавайте до пълното им омекване. Когато омекнат, добавете наситнените гъби, задушете още 3-4 минути и добавете доматеното пюре, ориза, подправките и 1/2 ч.ч. вода. Запържете още 10 минути и свалете от котлона.

Омекналата зелка се изважда от водата, отцежда се и се оставя да се охлади. Пържолите се начукват с дървено чукче и се овкусяват със сол и черен пипер.

Внимателно се обелва зелев лист. В центъра му се поставя по 1 пържола (свинска или пилешка). Пържолата се покрива с 1 с.л. от плънката, завива се и се поставя с листата надолу в глинен съд.

Редят се ред пържоли, покриват се със запечените наденички, отгоре се слагат още 1 ред сарми с пържоли. Продуктите се заливат с 1 ч.ч. вода, 50 мл олио и се пекат около 2 часа на 250 градуса.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
14.02.2016 00:53
Това не са сърми а зелеви руладини...
0
0