Начин на приготвяне
Патицата се почиства и измива, дреболите в нея се отделят.
На тиган запържваме лука в олио заедно с гъбите, морковите, дреболиите.
Прибавяме киселото зеле, ориз, морковите подправките, соев сос, изтискан портокал, вода. Оставяме до готовност на ориза и зелето.
Отсраняваме от котлона.
След като сме почистили патицата, я овкусяваме със соев сос, изтискан половин портокал, подправки.
Пълним патицата със сместа, остатъка слагаме около нея, отгоре редим 3 резенчета портокал. Увиваме с фолио.
След като напълним патицата, сипваме малко вода и слагаме да се пече 3 часа в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Преди да я извадим, махаме фолиото я намазвам със дресинг от соев сос, мед и половин портокал за хрупкава коричка.
Слагаме за още 10 мин. Патицата е готова, когато се отделя от кокала.
Пълнената патица с кисело зеле, ориз и портокал е готова.