Свински пържоли в гювеч

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
146
271
16/10/2018
"Искате да нагостите вкусно близките или гостите си? Тези пържоли в гювеч задължително трябва да ги опитате! Уникално крехки и сочни пържолки"
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо237 361
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата202
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бута на пържоли с дебелина около 1 см и съвсем леко ги начукайте. Овкусете със сол и черен пипер и оставете около 30 минути на хладно.

Оваляйте пържолите в брашно и запържете за кратко в силно сгорещено олио. Извадете ги и в същата мазнина запържете за 2-3 минути нарязаните на филийки лук, гъби и чушки/моркови.

В глинен съд подредете ред пържоли, покрийте отгоре с ред лук и гъби. Редувайте до изчерпване на продуктите. Залейте с виното с доматеното пюре, мазнината от пърженето и 1/2 ч.ч. вода и печете около 90-110 минути на около 170 градуса.

Поднесете свинските пържоли с гарнитура по избор!

Комплект за барбекю от 3 части в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю от 3 части в калъф
18.99 лв.
Виж ››

Вземете този уникален комплект за барберкю за подарък или за себе си, или просто го подарете на себе си. Всичко, което ви трябва, за да се превърнете в царя на грила, е този комплект за барбекю от 3 части.

Рейтинг

5 18
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ламби
Ламби
31.12.2018 07:01
Катя определено няма време за такова а всички са гладни и тропат по масата !
0
2
Стефан Тонев
Стефан Тонев
30.12.2018 19:51
Здравей Katya Uzunova, Никога и никой не може да ме убеди, че ястие, вряло 5-6 минути може да е вкусно колкото такова, но готвено 1,5 - 2 часа "на бавен огън". Не съм професионалист, но готвя от малък, около 12 годишна възраст, т.е. вече 50 години. Майка ми имаше тенджера под налягане (или както я наричаш "херметична", макар че чисто технически не е такава). Сега имам няколко такива, не че ги ползвам всичките, ама някога продавах такива, а една партида дойде от Англия без сертификат. По нашите закони нямаше как да я извадя на витрината без да ме глобят. Много са подходящи за бързо варене на нещо - ние ги използваме за боб, шкембе, крачета, овче месо, стари кокошки и други, но ако има и други продукти, то в края на варенето (не го наричам готвене) всеки продукт си мирише на себе си - картофа на картоф, моркова на морков и т.н.т. Ако искаш да е вкусно, обаче, ароматите трябва да се усвоят от всички продукти и да се смесят. Това става при бавното готвене. Но има хора, на които им е все едно какво поглъщат. Вероятно не усещат вкуса, но със сигурност визията им въздейства и вероятно улеснението. Имам такива близки.
Искрено се надявам да не съм те обидил с коментара си, но нека тези, които четат да имат предвид и моето мнение. Щот' жената все иска със "скороварката", а аз все съм против и това често е повод за караници.
Пожелавам на всички велики кулинарни подвизи!
4
0
Katya Uzunova
Katya Uzunova
12.06.2016 14:25
Вместо глинен гювеч използвайте херметичната тенджера,като заври 5-6 минути само!
Пестите време и енергия, а ястието не си променя вкуса!
4
10