Свински пържоли в гювеч

БогданаБогданаНовак
16/10/2018
"Искате да нагостите вкусно близките или гостите си? Тези пържоли в гювеч задължително трябва да ги опитате! Уникално крехки и сочни пържолки"
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо189 682
  • Преглеждания за месеца3818
  • Преглеждания за седмицата140
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бута на пържоли с дебелина около 1 см и съвсем леко ги начукайте. Овкусете със сол и черен пипер и оставете около 30 минути на хладно.

Оваляйте пържолите в брашно и запържете за кратко в силно сгорещено олио. Извадете ги и в същата мазнина запържете за 2-3 минути нарязаните на филийки лук, гъби и чушки/моркови.

В глинен съд подредете ред пържоли, покрийте отгоре с ред лук и гъби. Редувайте до изчерпване на продуктите. Залейте с виното с доматеното пюре, мазнината от пърженето и 1/2 ч.ч. вода и печете около 90-110 минути на около 170 градуса.

Поднесете свинските пържоли с гарнитура по избор!

Рейтинг

5 17
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Ламби
Ламби
31.12.2018 07:01
Катя определено няма време за такова а всички са гладни и тропат по масата !
0
2
Стефан Тонев
Стефан Тонев
30.12.2018 19:51
Здравей Katya Uzunova, Никога и никой не може да ме убеди, че ястие, вряло 5-6 минути може да е вкусно колкото такова, но готвено 1,5 - 2 часа "на бавен огън". Не съм професионалист, но готвя от малък, около 12 годишна възраст, т.е. вече 50 години. Майка ми имаше тенджера под налягане (или както я наричаш "херметична", макар че чисто технически не е такава). Сега имам няколко такива, не че ги ползвам всичките, ама някога продавах такива, а една партида дойде от Англия без сертификат. По нашите закони нямаше как да я извадя на витрината без да ме глобят. Много са подходящи за бързо варене на нещо - ние ги използваме за боб, шкембе, крачета, овче месо, стари кокошки и други, но ако има и други продукти, то в края на варенето (не го наричам готвене) всеки продукт си мирише на себе си - картофа на картоф, моркова на морков и т.н.т. Ако искаш да е вкусно, обаче, ароматите трябва да се усвоят от всички продукти и да се смесят. Това става при бавното готвене. Но има хора, на които им е все едно какво поглъщат. Вероятно не усещат вкуса, но със сигурност визията им въздейства и вероятно улеснението. Имам такива близки.
Искрено се надявам да не съм те обидил с коментара си, но нека тези, които четат да имат предвид и моето мнение. Щот' жената все иска със "скороварката", а аз все съм против и това често е повод за караници.
Пожелавам на всички велики кулинарни подвизи!
4
0
Katya Uzunova
Katya Uzunova
12.06.2016 14:25
Вместо глинен гювеч използвайте херметичната тенджера,като заври 5-6 минути само!
Пестите време и енергия, а ястието не си променя вкуса!
4
10