Ечемичена каша със сушени сини сливи

11/01/2021
"Ечемичена каша със сушени сини сливи - доказателство, че и простичките неща могат да са невероятно вкусни"
Приготвяне12 мин.
Готвене15 мин.
Общо27 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • ечемичен грис - 80 г
  • вода - 550 мл (или прясно мляко)
  • сини сливи - 8 бр., сушени
  • кафява захар - 40 г
  • бадеми - 50 г белени, сурови или леко запечени
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте водата и накиснете за няколко минути сините сливи в нея. Целта е леко да се отпуснат, но не да омекват прекалено.

Извадете ги от течността и нарежете на парченца.

2. Нарежете бадемите на едро, а ечемичения грис пуснете да се смели в блендер, за да стане по-фин като брашно.

3. Разтопете маслото в тенджерка или дълбок тиган с дебело дъно. Сипете в него брашното от ечемик и бъркайте на слаб до умерен огън 2-3 минути. Ще замирише много приятно.

4. Сложете бадемите, захарта и сливите и бъркайте още 2 минути на 4-та, 5-та степен от 9 на котлона. Ще се получат нещо като трохи.

5. Наливайте топлата вода на 3 пъти при непрестанно бъркане, за да се разтворят първоначално образуваните бучки.

6. Варете на слаб огън около 8 минути или до сгъстяване на ечемичената каша със сушени сини сливи.

Поднесете я с още бадеми и сушени сини сливи за украса и хапвайте топла за една пълноценна закуска.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар