Карфиол на фурна с гъби, салвия и пелин

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
330
2k
634
476
1
13/01/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбките (на 2 или 4) и ги прехвърлете в купа. Залейте ги с хладка вода и овкусете с малко сол. Оставете ги за 10-на мин.

През това време нарежете 2 глави кромид лук на шайби и ги разделете на кръгчета/пръстенчета.

Отцедете гъбите и ги прехвърлете в тавичка. Поръсете с малко черен пипер и зехтин и ги пъхнете в предварително загрята на 220° фурна за 10-на мин.

Извадете ги, разпределете лука отгоре и върнете във фурната за още 10 мин.

Нарежете карфиола на филийки и го пуснете в тенджера с вряща подсолена вода за 6 мин. Извадете и отцедете.

Нарежете 3-тата глава лук и чушката на дребно и ги задушете в маслото и 2-3 с.л. зехтин. Овкусете със сол, черен пипер и куркума.

Добавете пелина и изчакайте да се изпари.

Прибавете сметаната, разбъркайте и снемете от огъня.

В дълбока тавичка разпределете, първо, сместа със задушения лук, отгоре добавете печените гъбки и кръгчета лук.

Подредете и филийките карфиол и поръсете с 1/2 от салвията (предварително наситнена).

Разпределете кашкавала и накрая поръсете карфиола на фурна с останалата салвия.

Печете ~15 мин карфиола на фурна с гъби, салвия и пелин в предварително загрята на 220° фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Атанасова
Истинско кулинарно творение!
1
0
Ася Заевска
Ася Заевска
14.01.2021 10:54
Благодаря :)
1
0
Албена Атанасова
Истинско кулинарно творение!
1
0