Рибен пай с бутер тесто

Рибен пай с бутер тесто

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
99
510
431
149
1
17/01/2021
"Вкусен рибен пай с бутер тесто, който с удоволствие ще приготвим още днес"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо446
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пак.
  • риба тон - 1 бр. консерва
  • лук - 1 голяма глава
  • сметана за готвене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате лука, нарязан на средно големи парчета, докато омекне.

Посолявате лука и добавяте при него филето от риба тон.

Овкусявате с черен пипер и добавяте готварската сметана.

Отваряте бутер тестото и сипвате в средата му по дължина плънката.

Правите от двете страни разрези в тестото като ленти с дължина ок. 5-6 см и ширина ок. 2-3 см.

Загъвате плънката с тестото като го завивате, редувайки лентите от двете страни, за да се получи нещо като рибена кост или все едно плетете бутер плитка.

Ако ви е трудно, просто го завийте от двете страни и прищипете отгоре. Може да направите дупчици с клечка за зъби.

Намажете завития солен пай с разбито яйце леко с четка.

Печете на 220 градуса до златисто.

Много вкусен Рибен пай с бутер тесто!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар