Начин на приготвяне
В топла вода разтворете захарта и прясната мая. Добавете брашното и хубаво разбъракйте, да се получи каша. Покрийте с кърпа и оставете да се активира за около 15 мин. настрани.
През това време пригответе тестото за хляба. Стоплете водата най-много до 100 градуса, изсипете първо царевичното брашно в нея. Разбийте с миксер на силна степен.
Щом добие желанаа гъстота, може да продължите месенето на вашия царевичен хляб на ръка. Ако имате приставки за тесто на уреда, може да опитате и с тях.
Сложете другото брашно, солта, вече активираната мая и олиото. Замесете тесто без бучки, трябва да бъде гладко.
Оформете с ръце перфектна топка. Сложете в тава, наръсете тестото с малко царевично брашно. Завийте с кърпа и оставете да втаса за 50 мин. на топло място.
Домашния хляб изпечете за около час или по-малко на 200-градусова фурна. Може да покриете с алуминиево фолио, ако видите, че коричката започне да придобива тъмен загар твърде рано.
След като стане готов, оставете хрупкавия домашен царевичен хляб върху решетка да изстине. После си хапнете за обяд или вечеря.