Начин на приготвяне
Измийте пилето и го подсушете добре. Леко сварете пилешките дробчета и прецедете бульона от варенето. След като изстинат, ги нарежете на ситно.
Запържете нарязания лук с ориза, добавете дробчетата и залейте всичко с бульона. Варете докато течността се абсорбира. Овкусете със сол и пипер, махнете от котлона.
Напълнете пилето с плънката и внимателно зашийте.
Смесете омекналото масло с маргарина, бялото вино, черен пипер, лимонов сок и намачкани със сол скилидки чесън.
Може да добавите розмарин и магданоз, ако харесвате аромата им. Разбъркайте всичко добре, намажете старателно пълненото пиле.
Печете пилето в загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути или до готовност.
Печеното пиле с оризова плънка е готово.