Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Дробчета с лук и домати на тиган

Дробчета с лук и домати на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Дробчета с лук и домати на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Грабвайте тигана и мятайте вътре дробчетата - готови са за има-няма 20 минутки"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • домати - 2
  • лук - 2 глави
  • праз - 1/2 стрък
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно зеления лук и праза, а кромида нарежете на полумесеци.

Ако желаете, може да сварите леко пилешките дробчета - така времето за пържене ще намалее. Аз не го направих.

Измийте и отцедете дробчетата. Запържете ги в малко масло, а след 5-10 миниути добавете всички видове лук. Продължете запържването, а след малко добавете наситнените домати.

Овкусете с подправки по избор и поднесете вкусния аламинут топъл.

Дробчетата с лук и домати на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: