Начин на приготвяне
Сварявате пилешкото филе в тенджера, като слагате във водата няколко зърна черен пипер и няколко дръжки от магданоз за по-голям аромат.
Задушавате лука, нарязан на не много ситно.
Когато е почти омекнал лукът, добавяте към него бекона, нарязан на по-ситно, и сметаната.
Добавяте пилешкото месо, отцедено от бульона и нарязано на парченца, и разбърквате добре.
Овкусявате със сол и черен пипер и добавяте каперсите.
Сваляте от котлона и добавяте топеното сирене, нарязано на кубчета.
Разбърквате леко сместа, за да се овкуси със сметаната и оставяте леко да се охлади.
Изваждате бутертестото, разстилате го и правите разрези от двете му страни като ленти с ширина ок.2 см.
Слагате бутертестото, както е с хартията за печене, на него в подходяща правоъгълна тавичка.
Сипвате от сместа половината и я разстилате в средата по дължина на тестото, така че лентите да останат.
Завивате бутер пая като плитка посредством редуване на лентите, които са отстрани.
Разбивате яйцето и намазвате с част от него соления пай.
Печете бутер пай с пиле, бекон и лук на 180 градуса до златисто.
С останалата плънка и втората опаковка тесто процедирате по същия начин.