Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско в сметанов сос

Свинско в сметанов сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинско в сметанов сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • краве масло - 40 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • моркови - 1 бр. голям
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета, измийте и подсушете. Поръсете с 1 ч.л. червен пипер, сол и черен пипер на вкус, оставете настрани.

Нарежете лука на ситно, а моркова на шайби. В тиган с капак и дебело дъно разтопете маслото на бавен огън, добавете лука и шайбите морков, запържете до златист цвят на лука, като разбърквате.

Премахнете запържения зеленчук от тигана и добавете месото, запържете до златисто кафява коричка от всички страни.

Добавете дафиновия лист, запържения зеленчук и налейте бялото вино, затворете капака на съда и оставете да къкри на бавен огън до пълното омекване на месото.

След което премахнете дафиновия лист, налейте сметаната, останалия червен пипер и посолете ако е нужно, разбъркайте свинското със сметана.

Оставете на бавен огън да се задуши сметановият сос, без да завира.

Сервирайте свинското в сметанов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: