Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солени пайове с картофи и карфиол

Солени пайове с картофи и карфиол

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Солени пайове с картофи и карфиол
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - хладка
  • За плънката
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 2 ч.ч.
  • карфиол - 1 ч.ч.
  • копър - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме си меко тесто от изброените продукти. Увиваме го във фолио и оставяме в хладилника за 1час.

Картофите и карфиола почистваме, измиваме и нарязваме на ситно, сваряваме ги до готовност.

Лука нарязваме на ситно, задушаваме го в малко мазнина. Добавяме сварените зеленчуци и овкусяваме със подправките.

Отнемаме от котлона, оставяме да се охладят и добавяме нарязания на ситно магданоз.

Изваждаме тестото и го разделяме на равни топки. Разточваме ги на кръг, поставяме част от плънката за пая, прегъваме на две като притиснем добре краищата.

Подреждаме в тава солените пайове и намазваме с яйце.

Печем солените пайове с картофи и карфиол на 200 градуса за около 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: