Начин на приготвяне
Омесваме си меко тесто от изброените продукти. Увиваме го във фолио и оставяме в хладилника за 1час.
Картофите и карфиола почистваме, измиваме и нарязваме на ситно, сваряваме ги до готовност.
Лука нарязваме на ситно, задушаваме го в малко мазнина. Добавяме сварените зеленчуци и овкусяваме със подправките.
Отнемаме от котлона, оставяме да се охладят и добавяме нарязания на ситно магданоз.
Изваждаме тестото и го разделяме на равни топки. Разточваме ги на кръг, поставяме част от плънката за пая, прегъваме на две като притиснем добре краищата.
Подреждаме в тава солените пайове и намазваме с яйце.
Печем солените пайове с картофи и карфиол на 200 градуса за около 30-40 минути.